Naar home

925 Sterling Amethist

€ 45,00
  • -4
  • Zilver
Product Details
Sluit

Details

Deze stud is met de hand vervaardigd uit 925 Sterling zilver. Dit is het hoogste zilvergehalte dat mogelijk is om te verwerken tot sieraden.

De Amethyst steen wordt vakkundig door onze edelsmid gezet. Een nauwkeurig werkje dat veel tijd in beslag neemt. Dit gebeurt in ons atelier in Nederland. 

Amethyst is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Amethyst wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

Amethyst werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethyst creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen. Fysiek heeft amethyst een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

Amethyst is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethyst vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

Sterrenbeeld: Vissen & Waterman