Naar home

Waterslang

Dit leer komt van de waterslang ofwel gladde slang.

HERKOMST

De waterslang (Coronella Austriaca) leeft in vrijwel geheel Europa. Buiten Europa komt de slang ook voor in Azië en in het Midden-Oosten in Iran.

Deze gladde slang is van veel andere slangen te onderscheiden door de schubbenhuid en heeft daar tevens zijn Nederlandse naam aan te danken.

Het is een slanke vrij trage en rustige slang. De kleur is bruin, groen tot grijzig en heeft een typische vloeiende donkere kopstreep vanaf de snuit over het oog naar achteren. Hij wordt niet al te groot en uitschieters zijn hooguit 80 centimeter lang. Er is zo weinig bekend over de leefwijze van deze slang, dat het niet bekend is hoe de slang zijn prooi vangt. Sommigen denken dat hij ze wurgt, sommigen denken dat hij ze levend opeet. Gladde slangen met buitgemaakte prooien worden zelden gezien

EIGENSCHAPPEN

De huid heeft een smalle, langwerpige vorm en is zeer kwetsbaar. Het lijkt wel een beetje op perkament. Voor het verwerken van dit slangenleer wordt de achterzijde altijd verlijmd met nubuckleer. Hierdoor wordt het leer sterker en krijgt het meer 'stand'.

Qua kleur is er lang niet zoveel variatie als bij andere slangen maar toch heeft ieder exemplaar een uniek patroon van kleuren.

De schubben aan de rugzijde hebben geen opstaande rand in de lengte op het midden . Deze rand wordt de kiel genoemd, veel slangen hebben juist sterk gekielde schubben die samensmelten tot een (soms zigzag) streep of een bandering. 

THE BRAND WITH THE TWO STUDS

Lees meer over Niloo
Shop alle producten
Sluit

Niloo® is een Nederlands label dat stijlvolle Fashion en Lifestyle items ontwerpt uit duurzame (exotische) leersoorten voor iedereen die het leven begrijpt en staat voor wat hij/zij is.

Eigenaar en oprichter Maurice Aelen, bij velen beter bekend als ‘Mo’, heeft dit unieke concept bedacht en doorontwikkeld: Voor iedereen en voor elke gelegenheid is er een Niloo®. Centraal in zijn ontwerpen staan kwaliteit en herkenbaarheid.

De minimalistische ontwerpen zijn steeds identiek en daarmee altijd herkenbaar als een Niloo®. Echter door de diversiteit in leersoorten, afwerking en kleur is elk item uniek. Kenmerkend zijn de 2 sluitknopjes. Vandaar dat Niloo® bekend staat als ‘The Brand with the two studs’.

Elke Niloo® wordt volledig met de hand en in Nederland vervaardigd. Onze edelsmid is verantwoordelijk voor de Studs van edelmetaal. De (edel)steentjes worden echt gezet. Elke stud is voorzien van een Meesterkeurmerk en logo, het bewijs van echtheid. In ons leeratelier worden de speciaal geselecteerde huiden getransformeerd tot een Niloo®. Er zijn 10 verschillende handelingen nodig om 1 armband te maken. Na de eindcontrole en goedkeuring van Mo persoonlijk is het item klaar.

Limited Edition:
Één keer per jaar geeft Niloo® een gelimiteerde lijn uit ( The Ni-limited Editions ). Deze lijn bestaat uit maximaal 100 armbanden die elk een eigen nummer en certificaat van echtheid meekrijgen. Het nummer wordt aan de binnenkant van de polsband gebrandmerkt. Deze lijn zal zich onderscheiden in een unieke leersoort, kleur of afwerking. Een echt collectors item!

Wij wensen je veel plezier met je Niloo®

Team Niloo® 

Shop alle producten