Naar home

AQUALEATHER

Dit leer komt van de Lates Niloticus, ook wel Nijlbaars of Victoriabaars genoemd. Deze ‘predator’ leeft nu verspreid over heel tropisch Afrika, maar kwam oorspronkelijk voor in de Kongo en de Nijl.

HERKOMST

In 1962 is de ‘Victoriabaars’ in het Victoria-meer uitgezet. Hier heeft hij een ware ontwrichting van het ecosysteem veroorzaakt. Vooral de vaak kleine en zeer soortenrijke cichliden hebben zwaar geleden. Het is onbekend hoeveel soorten er door toedoen van de nijlbaars zijn uitgestorven, sommige waarschijnlijk nog voordat ze voor de wetenschap ontdekt waren.

De nijlbaars is zilverkleurig met een blauwe glans. Zijn grote ogen hebben een gele iris rond de gitzwarte pupil. De rugvin heeft lange stekelige vinstralen, zoals kenmerkend voor baarzen. De vis kan wel 2 mater lang worden en 200kg wegen.

In de late Egyptische prehistorie (vanaf ca. 3600 v. Chr., de Naqada II-periode) speelden grote nijlbaarzen al een rol in religieuze rituelen, zoals in het zuidelijke Hierakonpolis. Een van de eerste koningen van de Oud-Egyptische eerste Dynastie werd Aha genoemd: ‘De Vechter’, tevens de naam voor de nijlbaars in de Oud-Egyptische taal. De krijgszuchtige en ook scheppende godin Neith werd speciaal met deze vis geassocieerd in Latopolis, ‘Stad van de Nijlbaars’. In Oud-Egyptische graven vanaf het Oude Rijk wordt deze soort regelmatig afgebeeld, terwijl ze door de grafeigenaar worden gespietst met een speer. Dit moet worden geduid als een symbolische afbeelding, want de Lates is niet met een speer te vangen.

EIGENSCHAPPEN

Aqualeather is een dunne (1-1,5 mm) zacht aanvoelende stof met een chique uitstraling en een uniek fraaie structuur dat onmogelijk te simuleren is. Het is sterker dan rund- of haaienleer

Experts in de looierij over heel de wereld zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit luxueuze leer tot zijn huidige vorm. Aqualeather is één van de meest exotische leersoorten ooit geproduceerd.

THE BRAND WITH THE TWO STUDS

Lees meer over Niloo
Shop alle producten
Sluit

Niloo® is een Nederlands label dat stijlvolle Fashion en Lifestyle items ontwerpt uit duurzame (exotische) leersoorten voor iedereen die het leven begrijpt en staat voor wat hij/zij is.

Eigenaar en oprichter Maurice Aelen, bij velen beter bekend als ‘Mo’, heeft dit unieke concept bedacht en doorontwikkeld: Voor iedereen en voor elke gelegenheid is er een Niloo®. Centraal in zijn ontwerpen staan kwaliteit en herkenbaarheid.

De minimalistische ontwerpen zijn steeds identiek en daarmee altijd herkenbaar als een Niloo®. Echter door de diversiteit in leersoorten, afwerking en kleur is elk item uniek. Kenmerkend zijn de 2 sluitknopjes. Vandaar dat Niloo® bekend staat als ‘The Brand with the two studs’.

Elke Niloo® wordt volledig met de hand en in Nederland vervaardigd. Onze edelsmid is verantwoordelijk voor de Studs van edelmetaal. De (edel)steentjes worden echt gezet. Elke stud is voorzien van een Meesterkeurmerk en logo, het bewijs van echtheid. In ons leeratelier worden de speciaal geselecteerde huiden getransformeerd tot een Niloo®. Er zijn 10 verschillende handelingen nodig om 1 armband te maken. Na de eindcontrole en goedkeuring van Mo persoonlijk is het item klaar.

Limited Edition:
Één keer per jaar geeft Niloo® een gelimiteerde lijn uit ( The Ni-limited Editions ). Deze lijn bestaat uit maximaal 100 armbanden die elk een eigen nummer en certificaat van echtheid meekrijgen. Het nummer wordt aan de binnenkant van de polsband gebrandmerkt. Deze lijn zal zich onderscheiden in een unieke leersoort, kleur of afwerking. Een echt collectors item!

Wij wensen je veel plezier met je Niloo®

Team Niloo® 

Shop alle producten