Naar home

Ostrich

Niloo werkt graag met leer van de Ostrich (Struthio camelus) ofwel gewoon struisvogel. De grootste en zwaarste vogel ter wereld.

HERKOMST

De Afrikaanse Struisvogel is de enige nu nog levende soort die verwant is aan de familie Struthionidae, de struisvogel die ca. 55 miljoen jaar geleden leefde in grote gebieden in Azië, Europa en Afrika. Struisvogels leven in de natuur met volledige families bij elkaar, meestal in groepen tot 20 dieren.

Deze kunnen zich verzamelen tot heel grote kuddes van wel 500 stuks. In het wild zijn de kleine dieren zeer kwetsbaar, ondanks hun mooie schutkleur. Gemiddeld kan een Struisvogel in de woestijn 20 tot 30 jaar oud worden. In gevangenschap zelfs 60 jaar. Ze moeten elke dag weer opnieuw zorgen voor voedsel, zoals bessen van struiken, bladeren van bomen en kleine insecten.

Een volwassen Struisvogel wordt ruim 2,5 meter hoog.

De ogen van een Struisvogel zijn ook erg bijzonder. Het gezichtsvermogen is bij een Struisvogel het sterkst ontwikkelde zintuig. Het zijn de grootste ogen van alle vogelsoorten, ze kunnen wel 3 km ver alle kleine dieren onderscheiden, wat in de natuur een bescherming is om de vijand op lange afstand te zien aankomen. Ze hebben een heel bijzonder ooglid, een derde vlies wat bij de broeddieren heel goed zichtbaar is, wat, net als hun grote wimpers, als bescherming dient voor opwaaiend zand, e.d.

De oren zitten achter op de kop, ze zijn niet goed zichtbaar want het zijn kleine openingen met fijne haartjes erover. De Struisvogels hebben ondanks hun kleine oortjes een heel scherp gehoor. Men vraagt zich ook wel eens af of zo'n vogel nu wel of niet intelligent is. Ze hebben maar een kleine hoeveelheid hersens, ongeveer 15 gram. De vogels kunnen enorm goed tegen de warmte. In de woestijn is het overdag wel 40 graden. Ze zetten hun veren dan helemaal open zodat de huid kan ventileren. 's Nachts als het koud is zitten de veren heel dicht op de huid om alle verzamelde warmte bij zich te houden. Als een Struisvogel een bed van zand heeft, of lichte grond vindt hij het heel erg fijn om zich daarin te wassen. Hij gaat op de grond liggen en beweegt met zijn nek heen en weer over de grond, ook beweegt hij zijn veren.

EIGENSCHAPPEN

Het leer van struisvogels is sterk, decoratief en een van de mooiste leersoorten ter wereld. Op de plaats waar de veren zaten, zie je ronde noppen op de huid. Deze noppen zijn in een patroon gerangschikt, maar niet volledig regelmatig over de huid verdeeld. Aan de buikzijde en naar de poten toe, zijn het er steeds minder. Het leer van de struisvogel is soepel. Het leer wordt over de gehele wereld in de exclusiefste winkels verkocht. Niloo selecteert alleen de beste huiden voor haar items.

THE BRAND WITH THE TWO STUDS

Lees meer over Niloo
Shop alle producten
Sluit

Niloo® is een Nederlands label dat stijlvolle Fashion en Lifestyle items ontwerpt uit duurzame (exotische) leersoorten voor iedereen die het leven begrijpt en staat voor wat hij/zij is.

Eigenaar en oprichter Maurice Aelen, bij velen beter bekend als ‘Mo’, heeft dit unieke concept bedacht en doorontwikkeld: Voor iedereen en voor elke gelegenheid is er een Niloo®. Centraal in zijn ontwerpen staan kwaliteit en herkenbaarheid.

De minimalistische ontwerpen zijn steeds identiek en daarmee altijd herkenbaar als een Niloo®. Echter door de diversiteit in leersoorten, afwerking en kleur is elk item uniek. Kenmerkend zijn de 2 sluitknopjes. Vandaar dat Niloo® bekend staat als ‘The Brand with the two studs’.

Elke Niloo® wordt volledig met de hand en in Nederland vervaardigd. Onze edelsmid is verantwoordelijk voor de Studs van edelmetaal. De (edel)steentjes worden echt gezet. Elke stud is voorzien van een Meesterkeurmerk en logo, het bewijs van echtheid. In ons leeratelier worden de speciaal geselecteerde huiden getransformeerd tot een Niloo®. Er zijn 10 verschillende handelingen nodig om 1 armband te maken. Na de eindcontrole en goedkeuring van Mo persoonlijk is het item klaar.

Limited Edition:
Één keer per jaar geeft Niloo® een gelimiteerde lijn uit ( The Ni-limited Editions ). Deze lijn bestaat uit maximaal 100 armbanden die elk een eigen nummer en certificaat van echtheid meekrijgen. Het nummer wordt aan de binnenkant van de polsband gebrandmerkt. Deze lijn zal zich onderscheiden in een unieke leersoort, kleur of afwerking. Een echt collectors item!

Wij wensen je veel plezier met je Niloo®

Team Niloo® 

Shop alle producten