Naar home

Buffel

Dit leer komt ook uit het Afrotropisch gebied. Het is de gelooide huid van de Kafferbuffel (Syncerus caffer) of Afrikaanse buffel.

Herkomst

De kafferbuffel komt oorspronkelijk voor in het grootste deel van Afrika ten zuiden van de Sahara, zowel in dichte wouden als open grasvlakten, maar nooit verder dan twintig kilometer van een waterbron. Het is een grote, sterke buffel met korte poten, een gespierde nek en een grote kop met een brede snuit en grote oren. Met zijn lengte van ruim 3 meter, een schofthoogte van 1.70m en een lichaamsgewicht tot wel 850 kilogram is het het grootste holhoornige hoefdier van Afrika. De Kafferbuffel heeft echter een slechte reputatie. Hij is onvoorspelbaar en kan gevaarlijk zijn voor mensen die te dichtbij komen, soms met de dood tot gevolg.

Eigenschappen

Het leer heeft een doorleefd karakter en is rijk geschakeerd. De huiden hebben een grove en onregelmatige haarinplant. Alle kenmerken van een ruig leven zijn zichtbaar in dit sterke en stoere leer.

THE BRAND WITH THE TWO STUDS

Lees meer over Niloo
Shop alle producten
Sluit

Niloo® is een Nederlands label dat stijlvolle Fashion en Lifestyle items ontwerpt uit duurzame (exotische) leersoorten voor iedereen die het leven begrijpt en staat voor wat hij/zij is.

Eigenaar en oprichter Maurice Aelen, bij velen beter bekend als ‘Mo’, heeft dit unieke concept bedacht en doorontwikkeld: Voor iedereen en voor elke gelegenheid is er een Niloo®. Centraal in zijn ontwerpen staan kwaliteit en herkenbaarheid.

De minimalistische ontwerpen zijn steeds identiek en daarmee altijd herkenbaar als een Niloo®. Echter door de diversiteit in leersoorten, afwerking en kleur is elk item uniek. Kenmerkend zijn de 2 sluitknopjes. Vandaar dat Niloo® bekend staat als ‘The Brand with the two studs’.

Elke Niloo® wordt volledig met de hand en in Nederland vervaardigd. Onze edelsmid is verantwoordelijk voor de Studs van edelmetaal. De (edel)steentjes worden echt gezet. Elke stud is voorzien van een Meesterkeurmerk en logo, het bewijs van echtheid. In ons leeratelier worden de speciaal geselecteerde huiden getransformeerd tot een Niloo®. Er zijn 10 verschillende handelingen nodig om 1 armband te maken. Na de eindcontrole en goedkeuring van Mo persoonlijk is het item klaar.

Limited Edition:
Één keer per jaar geeft Niloo® een gelimiteerde lijn uit ( The Ni-limited Editions ). Deze lijn bestaat uit maximaal 100 armbanden die elk een eigen nummer en certificaat van echtheid meekrijgen. Het nummer wordt aan de binnenkant van de polsband gebrandmerkt. Deze lijn zal zich onderscheiden in een unieke leersoort, kleur of afwerking. Een echt collectors item!

Wij wensen je veel plezier met je Niloo®

Team Niloo® 

Shop alle producten