Naar home

THE BRAND WITH THE TWO STUDS

Meer over Wild West Collectie
Sluit

De armbanden uit de Wild West kenmerken zich door de stoere en doorleefde uitstraling. Alle armbanden zijn gemaakt van Buffelleer. Sterk en puur. Dit buffelleer is zo dik dat het eerst gesplit wordt eer het verwerkt kan worden. Niloo gebruikt uitsluitend volnerf leer. Dit is de toplaag van de huid en ook het mooiste. Soms zijn er nog littekens zichtbaar in het leer die getuigen van het  ruige buitenleven van de buffel. Door het dragen gaat elke armband zijn eigen karakter krijgen en wordt eigenlijk steeds mooier.  De meest ‘maagdelijke’ armband is de Ranger, deze is direct uit de huid gesneden en onbewerkt. De Silverado daarentegen is de meest doorleefde uitvoering. Door hun ruwe uitstraling worden de Wild West armbanden vooral casual gedragen.  Afhankelijk van het model is het logo aan de binnen- of buitenkant aangebracht. Men kan ook de diverse lijnen onderling combineren. Zo zorgt een Wild West armband in combinatie met bijvoorbeeld een armband uit de chique Luxurylijn voor een spannend contrast om uw pols.

De armband is instelbaar op de breedte van uw pols en verkrijgbaar in de maten Wide (4,5cm breed), Medium (3,5cm breed) en Narrow (2,5cm breed). Elke armband is 27cm lang en standaard voorzien van 2 aluminium sluitknopjes, de zogenaamde “studs”. Vandaar dat Niloo ook bekend staat als ‘The Brand with the two Studs’.

U kan uw armband nog meer personaliseren door de aluminium studs te vervangen door studs gemaakt uit een edelmetaal naar keuze of van een andere vorm, eventueel voorzien van een (edel)steentje of inscriptie. Kijk voor de mogelijkheden onder het hoofdstuk STUDS.